Usein kysytyt kysymykset

Usein kysytyt kysymykset

Microblading on kulmamuotoilua joka mahdollistaa asiakkaalle kauniit, persoonalliset ja luonnolliset kulmat. Microblading toimenpiteen aikana pigmenttiä laitetaan ihon pintakerrokseen epidermiksen ja dermiksen väliin. Käyttämäni Swiss Color® MB -pigmentit eivät sisällä rautaoksideja, ne säilyvät iholla vaihtamatta sävyä, ovat peittävät ja kestävät iholla pitkään.

Kaikenkaikkiaan toimenpide on hieman kuten tatuoiminen, mutta siinä on hyvin suuria eroja pysyvään pigmentointiin verrattuna, nimittäin microblade-tekniikalla oikein tehdyt kulmat häviävät ihosta n. vuodessa. Tämä tarkoittaa, että jos tulosta haluaa ylläpitää, täytyy kulmiin tehdä uusi vahvistus n. 10-12kk jälkeen. Microblading on luonnollinen tapa tehdä kauniit ja pitkään pysyvät kulmat. Suosittelemme ottamaan 10kk jälkeen yhteyttä kulmien uusimisen vuoksi, jotta saan ehostettua kulmiasi edelleen. Touchup ei satu, se saa vain kulmasi näyttämään entistäkin paremmalta.

“Vahvistus ei satu?!” Mitä sinä tarkoitat? Onko alkuperäinen toimenpide kivulias?

Ensimmäinen kerta voi olla kivulias, mutta se riippuu pitkälti ihosi kivunsietokyvstä ja ihotyypistäsi. Tämä toimenpide ei satu niin paljon kuin oikea tatuointi, kivun tasoa voisi verrata ehkä ennemminkin kulmien nyppimisen kipuun. Erityisherkälle iholle toimenpide sattuu hiukan enemmän kuin normaalille iholle. Jokatapauksessa, kipu jota microbladingista aiheutuu on hyvin pientä ja lisäksi käytössä on puudute, joka lievittää kipua tehokkaasti.

Kuinka kauan toimenpide kestää?

Microblading-toimenpide kestää noin 2-2,5 tuntia, jos se on sinun ensimmäinen kertasi toimenpiteessä. Varaan aikaa hyvin, koska en halua kiirehtiä, vaan haluan tehdä sinun kulmillesi täydellistä ammattimaista jälkeä. Tämä aika pitää sisällään valmistelun, kulmien muotoilun ja microblade-toimenpiteen.

Mitä minun täytyy tehdä toimenpiteen jälkeen?

Ei mitään sen kummempaa. 🙂 Sinun täytyy tietenkin vain muistaa pitää iho ja kulmat puhtaina ja välttää aurinkoa sekä uima-altaita, saunaa ja raskasta hikoilua parantumisen ajan. Halutessasi voit kuitenkin lukea mitä tehdä ja mitä välttää microbladining jälkeen blogitekstimme.

Täytyykö minun ottaa vapaapäivä microbladingiä varten?

Jos tulet toisesta kaupungista, kuten monet asiakkaani, niin sitten kyllä. 🙂 Muussa tapauksessa ei. Jotkut tulevat toimenpiteeseen ruokatauollaan ja pitävät pari tuntia vapaata töistä. Jokatapauksessa, sinä voit palata töihin tai kouluun toimenpiteen jälkeen, koska kulmasi näyttävät hyviltä. Iho kulmien ympäriltä voi korkeintaan punoittaa hieman riippuen ihosi herkkyydestä. Punoituskin rauhoittuu yleensä parissa tunnissa.

Kuinka kauan kestää, että ihoni on täysin parantunut?

Yleensä viikosta kymmeneen päivään. Pienet palaset jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä, irtoavat tässä ajassa. Noin kuukaudessa pigmentti on täysin asettunut ja 6-8 vko jälkeen tarvittaessa tehdään vahvistus, jossa väriä lisätään kohtiin, joista sitä on lähtenyt liikaa. Käsittelyn hinta sisältää aina myös ensimmäisen vahvistuksen. Vahvistuksen jälkeen kulmasi ovat täydelliset!

Jos olet tottunut värjäämään kestovärillä kulmiasi, suosittelen odottamaan vähintään kuukauden ajan ennenkuin värjäät kulmasi. Iho on vielä hyvin ohutta, joten on hyvä antaa sen parantua ja vahvistua rauhassa.

Kuulostaa vakuuttavalta. Haluan kuitenkin tietää täsmällisesti mitä iholleni tapahtuu microbladingissä?

Toimenpiteeseen liittyy seuraavat asiat: muotoilu, itse toimenpide ja jälkihoito. Muotoilun aikana käytän Branko Babicin suunnittelemia erikoistyökaluja, jotta mittaan sinulle täydellisen symmetriset kulmat kasvojen muotojesi mukaan. Piirrän kulmakynällä uusien kulmiesi ääriviivat ja kun olet nähnyt ja hyväksynyt ne, täytämme ääriviivojen sisältä alueen pigmentillä joka sopii ihon ja hiustesi väriin parhaiten. Ääriviivoja emme tee pigmentillä. Ne pyyhitään kokonaan pois jotta kulmista saadaan mahdollisimman luonnollisen näköiset.

Bladingin aikana me käytän erikoisteriä jotka koostuvat 11-14 pienen pienestä terästä, jotka viiltävät ihon pintakerroksen ja työntävät pigmentin sinne. Se voi näyttää hieman tatuoinnilta, jonka vuoksi monet ihmiset luulevat virheellisesti, että siinä on jotain yhteistä pysyvän tatuoinnin kanssa.

Jälkihoidoksi levitän kulmiisi rauhoittavaa voidetta ja kerron mitä seuraavien päivien aikana tapahtuu. Sinä tulet olemaan täysin valmistautunut uuteen lookkiisi ja olet valmis pitämään parhainta huolta microblade-kulmistasi.

Voiko minulle tapahtua jotain kamalaa microbladingin jälkeen?

Se riippuu ihan täysin sinusta noudatatko ohjeita vai etkö. 🙂 Kaikista tärkein asia on pitää ihosi kuivana ja puhtaana. Tämä tarkoittaa sitä, että et saa uida uima-altaassa, käydä saunassa tai hikoilla voimakkaasti parantumisen aikana. Solarium on ehdoton ei seuraavan viikon aikana. Äläkä myöskään koskettele kulmiasi. Iho voi alkaa hiukan kutiamaan ja siitä voi irtoilla pieniä kuolleita ihonpalasia, mutta älä siitäkään huolimatta koske kulmiin. Älä käytä myöskään voimakaita anti-aging voiteita kulmien alueella.

Minkälaisia värejä microbladingissä käytetään?

Käytän korkelaatuisimpia pigmenttejä. Käyttämäni uudet Swiss Color® MB -pigmentit eivät sisällä rautaoksideja, ne säilyvät iholla vaihtamatta sävyä, ovat peittävät ja kestävät iholla pitkään! SwissColor käyttää vain pigmenttejä, joiden raaka-aineiden laatu täyttää (ResAP 2008 1) kaikki laatuvaatimukset ja läpäisevät riippumattomien akkreditoitujen laboratorioiden toimesta tehdyt lisätutkimukset. Tämä on myös yksi syy siihen, miksi väri katoaa vuoden aikana kulmistasi. Jos käytetään pigmenttejä jotka eivät ole korkealaatuisia tai ne sisältävät joitain metalleja, tulos voi olla aika huono: voi tulla ihottumaa, värit voivat muuttua pinkihtäviksi tai sinertäviksi jopa oranssihtaviksi ja ne voivat aiheuttaa pahaa ärsytystä tai muuta tuhoa iholle.

Onko jotain syitä milloin ei saa mennä microbladingiin?

Pigmentointia ei tehdä, mikäli olet raskaana tai imetät lastasi. Jos sinulla on diabetes niin tarkistathan lääkäriltäsi, onko pigmentoinnille esteitä. Muita esteitä on mm: verenohennuslääkkeet, aktiivinen herpes (jos taipumus, tai estolääke on käytössä), Roacuttan -lääkitys, syöpä, pigmentoitavan alueen tulehdukset, arpikudos alueella sekä arpien keloiditaipumus. Vaativien syöpähoitojen, kuten kemoterapian jälkeen, tulisi pigmentointitoimenpiteitä välttää noin puolen vuoden ajan.

Jos sinulla on useita iho-ongelmia, suosittelen ottamaan yhteyttä minuun ja keskustelemaan asiasta onko microblading sinulle sopiva ratkaisu. Jos sinulla on esimerkiksi erikoisen rasvainen iho tai erittäin ohut tai kuiva iho, sitä kannattaa silloin tasapainottaa hoitavalla seerumilla etukäteen. Jokatapauksessa, voit aina ottaa yhteyttä, kerron sinulle voidaanko microblading tehdä vai ei.

Mitä jos en pidä lopputuloksesta?

Toki näin saattaa käydä, mutta sitä ei ole vielä koskaan tapahtunut meidän kohdallamme. 🙂 Mahdollisuudet ovat erittäin pienet, että ajattelet toimenpiteen jälkeen kulmiesi olevan huonot, koska kulmien muotoilun aikana saat aika hyvän käsityksen siitä miltä uudet kulmasi tulevat näyttämään. Ja aivan aluksi kun astut liikkeeseen, teen konsultaation sinulle. Keskustelemme kulmien muodosta ja väristä ja annan sinun sanoa mielipiteesi. On myös kauhutarinoita joissa kulmista on tullut hirveitä, mutta tätä ei voi tapahtua, kun annat oikean ammattilaisen tehdä kulmasi.

Miksi asiakkaat yleensä ottavat microblade kulmat?

Asiakkaat valitsevat microbladingin useasta syystä. Asiakkaalla voi olla vahingoittuneet kulmat, tai sairauden takia hän on menettänyt kulmakarvansa ja tämän vuoksi microblade on paras tapa saada luonnolliset kulmat. Yksi syy on myös helppous. On helppoa kun halutessasi voit olla meikkaamatta kulmiasi vuoteen ja ne näyttävät aina hyvältä. Kuitenkin yleisin syy on se, että microblading tekee kulmistasi viehättävät ja puoleensavetävät. Olemme kysyneet miehiltä mielipidettä microblade-kulmiin, vaikka he eivät edes tiedä mitä ne ovat, ja he ovat pitäneet microblade kulmia viehättävämpinä kuin kulmia ilman microbladingia. Voimme ylpeänä sanoa, että microblading on itseasiassa lahja jota haluamme lahjoittaa eteenpäin.