Jälkihoito

Microbladingin jälkihoito

Mitä enemmän tiedät prosessista, sitä helpompaa se on sinulle. Paranemisprosessi voidaan jakaa kolmeen vaiheeseen: 1) ihon pintakerroksen parantuminen; 2) kuolleen ihon kuoriutuminen; 3) pigmentin väheneminen. 2-4 viikon aikana toimenpiteen jälkeen koet kaikki nämä vaiheet. Älä epäröi kysyä minulta lisää näistä vaiheista, jos sinua askarruttaa mikä tahansa kysymys.

Käsittele kulmia hellästi ja älä irrota kuollutta ihoa itse

Kulmien ympäriltä iho voi tulla hieman herkäksi varsinkin 24h aikana microbladingin jälkeen. Jos haluat pestä kulmia, tee se puhtaalla haalealla vedellä hellästi varoen painamasta liikaa kulmien alueella. Toimenpiteen jälkeen ihosta voi irtoilla pieniä kuivia palasia jotka koostuvat kuolleesta ihosta, verestä ja pigmentistä. Useimmat asiakkaat tuntevat vastustamaton kiusausta raapia tai kuoria kulmia, mutta älä tee sitä missään nimessä! Ensimmäisenä päivänä toimenpiteen jälkeen kulmia voi hellästi painella esimerkiksi puuvillaisella veteen kostutetulla pyyhkeellä.

Hiero hoitavaa kookosöljyä kulmiin

Monet asiakkaamme ovat löytäneet ratkaisun ihon ärsytykseen ja kutiamiseen rauhoittavasta öljystä. Parhaat öljyt joita suosittelemme käyttämään ovat: greipinsiemen, makea manteli, jojoba tai kookos. Ensimmäisellä viikolla toimenpiteen jälkeen sitä tulisi käyttää aamuin illoin ja tarpeen mukaan vielä useammin parin ensimmäisen päivän ajan.

Suojaa uusia kulmiasi

Vältä kaikenlaisia voiteita ja hoitoaineita jos kulmasi vuotavat tai sinulla on erityisherkkä iho. Kun ihosi on parantunut, käytä auringossa vauvojen fysikaalista aurinkosuojavoidetta, koska aurinko voi haalistaa pigmenttiä. Vältä voimakkaita anti-aging hoitoja kulmien alueella.

Vältä voimakasta hikoilua ja uintia

Ainakin viikon ajan microbladingin jälkeen suosittelen välttämään kaikenlaisia fyysisiä aktiviteetteja jonka tuloksena on paljon hikoilua kehon lämpötilan muutoksen takia. Tämä koskee saunaa, uintia, intensiivisiä harjoituksia, kylpemistä jne. Hikoilu julkisessa altaassa saattaa aiheuttaa negatiivisen efektin kulmille, koska vedessä on klooria. Vaikka sillä olisikin hyvin vähän tai ei ollenkan vaikutusta, jokaisen asiakkaan iho on ainutlaatuinen ja tällainen altistuminen hikoilulle ja kloorille saattaa aiheuttaa komplikaatioita tai pidentää paranemisaikaa.

Vältä solariumia ja intensiivisiä ihovoiteita

Suosittelen ettei solariumia käytetä vähintään viikkoon microbladingin jälkeen. Tämä suositus koskee myös paljoa auringonvaloa. Liiallinen auringonsaanti vaikuttaa negatiivisesti pigmenttiin, joka on asetettu ihon pintakerrokseen menettelyn aikana. Jos juuri valmistuneet microblade-kulmat saavat liikaa suoraa auringonvaloa, pigmentti alkaa haihtumaan aika paljon ja kulmat vaativat uuden vahvemman touchupin.

Ole varovainen lääketieteellisten toimenpiteiden kanssa

Jos olet ollut verenluovuttajana, kerro siitä microblade-ammattilaisellesi. Keskustele myös verenluovutuksessa olevan hoitajan kanssa, jos olet menossa microbladingiin. Joskus vaatii 3 tai jopa 6 kuukautta toimenpiteen jälkeen, että veri palautuu normaaliin tilaansa. Tämä kokemus on meidän asiakkailtamme, mutta tätä tapahtuu harvoin ja yleensä veri palautuu normaaliin tilaansa n. viikon kuluessa. Sen lisäksi menettelyt, joissa käytetään erilaisia lasertekniikoita voivat lykätä microbladin kulmien tekoa. Kerro myös aina lääkäreillesi ennen minkäänlaisia toimenpiteitä microblade toimenpiteestä.

Ei kulmameikkiä eikä anti-aging voiteita

Vähintään viikon (mieluiten 10 vuorokauden) ajan toimenpiteen jälkeen suosittelemme olla käyttämättä minkäänlaista meikkiä kulmissa. Älä myöskään käytä anti-aging voiteita ennen kuin kulmat ovat täysin parantuneet. Suosittelemme pitämään kaikki intensiiviset voiteet poissa kulmien alueelta.

Ensimmäisen kerran jälkeen kulmat eivät ole vielä valmiit

Monet asiakkaani ovat kokeneet lievää ahdistusta kun he ovat tutkineet miten värin pigmentti haalistuu parin viikon kuluttua microbladingistä. Tämä on täysin normaalia ja siitä ei tarvitse huolehtia. Alussa linjat voivat näyttää hieman epätasaisilta, sekä värin pigmentti tulee todennäköisesti muuttumaan melko merkittävästi ensimmäisen kuukauden aikana toimenpiteen jälkeen. Muista, että todellinen tulos voidaan arvioida oikein vasta touchup (värin uudelleen pigmentointi n. 6-8vk kuluttua microbladingistä) menettelyn jälkeen.

Älä epäröi ottaa yhteyttä

Ei ole tyhmiä kysymyksiä! Aina kun tunnet tarvetta kysyä mitä tahansa niin vastaan mielelläni kysymyksiisi. Voit olla varma, että olen kuullut kaikenlaisia kysymyksiä ja myöskin juuri niitä kysymyksiä joihin haluat vastauksia. Microblade-tekniikka on melko uusi asia, ja siinä ei ole mitään riskiä laadun kanssa kulmien parantuessa kun noudatat ohjeita.