Hyvä joogamatto hakusessa?

Mikä olisi hyvä joogamatto? Siinäpä kysymys, mikä jokaista joogan harrastajaa mietityttää jossain vaiheessa! Etenkin joogaharrastuksen alkutaipaleella. Kokosin tähän blogiin omia kokemuksiani erilaisista joogamatoista ja toivottavasti näistä on sinulle iloa ja apua sopivan joogamaton valinnassa.

Casall Yoga Mat Grip&Cushion III

Minulla on tämä pinkkinä ja oon tykänny tosi paljon! Tätä saa tällä hetkellä myös monessa muussakin värissä kuten ihana auringonlaskun keltainen ja rauhoittava vaalea hiekka.

Casall Yoga Mat Grip&Cushion III pinkkinä

Pito on tosi hyvä myös kosteilla käsillä, ei ala lipsua. Matto ollut minulla vajaan vuoden ja ei mitään käytönjälkiä, vaikuttaa hyvin kestävältä. Tykkään myös hillitystä viivoituksesta, joka auttaa linjausten kanssa. Plussaa siinä että on paksu ja pehmustaa hyvin, mutta silti asennot on tukevia. Ja pito ?????? se on mun mielestä se kaikkein tärkein ominaisuus, koska lipsuvat kädet ja jalat on tuskastuttavinta ikinä.

Matto on muuten myös iso ja painava (3,1kg)! Halusin ison maton, koska olen pitkä ja alunperin ajattelin käyttää tätä mattoa vain kotona, niin painokaan ei haittaa. Olen kuitenkin huomannut joogatuntia ohjaamaan lähtiessäni viime aikoina valitsevani aina tämän maton mukaan! Ja kyllä se mukana kulkee ihan siinä missä muutkin, kun ei pitkiä matkoja tarvitse kantaa.

PS. Tästä matosta on muuten nyt tullut myös ohuempi versio, jonka voi myös taitella laukkuun. Paksuus 2 mm ja painoa vain 1,38 kg. Siitä sanotaan että voi ottaa joogatunnille ja laittaa salin maton päälle. Aika loistava idea!

Casall muut edullisemmat matot

Casallilta löytyy myös halvempia mattoja hintaluokkaa 50 € ja oman & muilta kuullun kokemuksen mukaan ne ei kestä ihan hirmu hyvin. Pito kuluu aika nopeasti ja ote alkaa lipsua, ainakin jos joogaa päivittäin kuten minä… Jos on satunnaisempi joogailija, niin nämäkin varmasti ajaa asiansa. Kulutus ei ole niin suurta niin kyllähän ne sitten voi kestää vuosiakin.

Tässä videolla minun ensimmäinen oikea joogamatto. Lempparimatto, joka on ollut minulla kauan ja siihen on muodostunut tunneside ??

En enää muista varmaksi mikä Casallin malli tämä on, mutta sellainen edullisemman hintaluokan matto kuitenkin, alle 50 €. Pito siinä on jo mennyt, mutta tykkään käyttää tätä yin joogassa edelleen, koska se pehmustaa edelleen ja yin joogassa en tykkää että matossa on paljon grippiä, vaan asanasta toiseen liikkumisen pitää sujua vaivattomasti ilman ylimääräistä kitkaa ja kropan asettelua.

Manduka GRP Adapt

Tmää oli ihan HUIKEE matto kun testasin tätä joogakoulussa viime kesänä! I’m in looove!! Tämän hommaan kyllä vielä jossain vaiheessa, heti kun raaskin ostaa uuden maton. Jos en juuri olisi ostanut tuota em. Casallin hyvää grippi mattoa, niin tämä olisi lähtenyt mukaan jo samantien joogakoulun kaupasta ?

Tuon tuntuma, mistä tuotekuvauksessakin sanotaan ”responsive ride” eli joustava meno, on ihan ainutlaatuinen. Tosi ihana, semmonen niinkuin olisi jousitus, en osaa sanoin kuvailla. Ja pinta on todella miellyttävä. Super hyvä pito ja satiinimainen pinta vähän kuin kangasta. Tämän maton kestävyyden puolesta ei ole kokemusta. Jostain muistan lukeneeni, että se ei ole ihan niin kestävä kuin Mandukan muut ikuiset matot, koska tässä on läpiventiloitu rakenne. Kosteus ei siis jää hautumaan sisään. Matto pysyy hygienisenä ja sekin on super hyvä.

Ainoa asia mikä tässä matossa harmittaa on se, että sitä saa vain mustana kun se ei ole enää minun väri. Heh! Itse tykkäisin tästä matosta vaikka tumman lilan värisenä, mutta ei se mitään. 😉

Hotjoogaopettajakoulutuksen jälkeistä onnen hehkua Yoga Nordicilla

Sarwa Joogamatto

Sitten tämä on semmoinen tosi hyvä perus joogamatto ja tämä kestää!

Tähän mattoon tutustuin ensimmäisessä joogaopettajakoulutuksessani toissa vuonna. Nämä matot olivat siellä joogakoulussa oppilaskäytössä ja tämän maton hankin silloin omaksenikin, koska tarvitsin uuden pitävämmän maton eikä siinä hetkessä ollut mahdollisuutta investoida suuria summia. Tämän maton etuja onkin hyvän keston lisäksi hyvä hinta-laatusuhde. Monet joogastudiot käyttävät näitä koska se on edullinen ja kestävä matto.

Olen käyttänyt tätäkin mattoa jo yli vuoden ajan päivittäin, eikä siinä näy mitään kulumisen merkkejä. Pito alkaa lipsua ihan vähäsen jos kädet/jalat hikoilee, mutta mielestäni se on niin vähäistä, että en sitä edes miinukseksi vielä sanoisi. Etenkin hintaan nähden.

Tämän maton voi myös pestä pesukoneessa 60 asteessa! Erittäin hygieenistä ja helppoa, se oli minulle myös tärkeä kriteeri mattoa hankkiessani tuolloin. Tämä matto oli minun lemppari pitkään!

Matto ei ole niin pehmeä kuin nuo edellä mainitut. Sarwan matto on minulla edelleen aktiivisessa käytössä etenkin kotona, kun kotona joogatessa minulla on usein alla ohut lattiamatto niin pehmustustakin tulee siinä sopivasti lisää. (En jaksa rullata olohuoneen mattoa alta pois)

Sarwa Joogamatto punaisena

Paras joogamatto

Joogamattoon voi helposti mennä iso summa rahaa, niin on ihan hyvä selvittää vaihtoehtoja ja tutustua ennen ostopäätöstä. Muitakin hyviä mattoja on varmasti paljon ja tämä oli vain pieni katsaus niihin mattoihin mistä minulla on kokemusta!

Se on aina monen asian summa mikä on mieluisin matto, sen mukaan minkälainen on oma harjoitus, miten paljon pehmustetta kaipaa ja ehkä hyvin erilaisiin harjoituksiin voi ollakin hyvä olla sitten vaan reilusti kaksi ihan erilaista mattoa. Itse tykkään, että on muutamia erilaisia mattoja erilaisiin harjoituksiin ja tilanteisiin. Toivottavasti tästä oli apua 🙂